API Sterrenkijkavond

Momenteel vanwege de zomerstop geen sterrenkijkavonden, maar wel:

21 juni zonnekijkmiddag
Op woensdagmiddag 21 juni organiseren we een speciale zonnekijkmiddag bij het Anton Pannekoek Instituut!

21 juni is de langste dag en het begin van de zomer. Om dit te vieren staan we tussen 13 en 17u met speciale zonnetelescopen buiten op het grasveld en kun je binnen genieten van de voorstellingen in het mobiel planetarium van NOVA. Ook zullen er korte lezingen zijn over het zonnestelsel en laten we je zien hoe je een solargraph kunt maken.

Naar de zon kijken doen we natuurlijk alleen als er niet teveel wolken (of zelfs regen!) zijn, maar de binnen-activiteiten gaan sowieso door.

Let op: Naar de zon kijken is gevaarlijk! Wij hebben speciale telescopen met maar kijk nooit met een sterrenkijker of verrekijker naar de zon!

Als u via de e-mail op de hoogte wilt blijven van de sterrenkijkavonden kunt u dit aangeven hieronder uw e-mailadres in te vullen of door een e-mail te sturen naar Esther Hanko.

Adres:
Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde
Science Park 904
1098 XH Amsterdam
U wordt ontvangen in de centrale hal.

Bereikbaarheid:
Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar op het Science Park Amsterdam. In dit gebied is het betaald parkeren. Met het openbaar vervoer is het Science Park Amsterdam goed bereikbaar. Bus 40 stopt op het terrein. Station Amsterdam Science Park is het dichtstbijzijnde treinstation. Op de plattegrond zijn de gebouwen op het Science Park Amsterdam, waaronder het UvA-gebouw nummer 904, aangegeven. De sterrenwacht is helaas niet bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Hierdoor is deelname aan het waarnemen of de rondleidingen niet mogelijk.

Contact:
Esther Hanko MA
Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde
E-mail: outreach-astro-science@uva.nl
Telnr: +31 (0)20-5258316