Studie

Sterrenkunde studeren aan de UvA

Sterrenkundigen bestuderen de bouw en evolutie van het heelal en van de sterren, planeten en sterrenstelsels die het heelal bevolken. Met behulp van steeds sterkere telescopen en ruimtesondes die steeds verder kunnen reizen bestuderen ze verschijnselen in de ruimte, bijvoorbeeld hoe planeten worden geboren en wat zwarte gaten zijn. Aan de hand van wiskundige en natuurkundige modellen en theorie├źn proberen ze verschijnselen in de ruimte te begrijpen en te verklaren.

Bij Sterrenkunde aan de Universiteit van Amsterdam, een hoofdrichting van de bachelor Natuur- en Sterrenkunde, maak je kennis met de nieuwste ontwikkelingen en waarnemingstechnieken in het vak. Dus als je gefascineerd bent door de raadselen van de ruimte en het ons omringende heelal, dan is de bachelor Natuur- en Sterrenkunde een goede keuze.

Meer informatie over de bachelor Natuur- en Sterrenkunde is te vinden op de website http://www.uva.nl/onderwijs/bachelor/bacheloropleidingen/item/sterrenkunde.html. Gedetailleerde informatie over het sterrenkunde-programma staat ook op http://www.astro.uva.nl/education/.